Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΑΣ ΖΩΓΡΑΦΟΥ.

Η Επαγγελματική Σχολή Ζωγράφου στα 25 περίπου χρόνια ύπαρξής της - στην αρχή λεγόταν ΤΕΣ, μετά 2ο ΤΕΕ και τώρα ΕΠΑΣ - διακρίθηκε όχι μόνο για τη παροχή γνώσεων και δεξιοτήτων στους μαθητές αλλά και στη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων σε διάφορους τομείς, π.χ. στους τομείς του πολιτισμού, του αθλητισμού, της υγείας, αλλά και της εναλλακτικής παιδείας. Ένα τέτοιο παράδειγμα οργάνωσης μαθημάτων σε αντικείμενα που ζητάει η κοινωνία είναι τα μαθήματα που αυτό το διάστημα παρέχονται κάθε απόγευμα στις αίθουσες του τρίτου ορόφου του σχολείου.

Φορέας αυτών των μαθημάτων είναι το Ίδρυμα Νεολαίας και δια Βίου Μάθησης. Στην υλοποίηση και οργάνωσή τους βοήθησε ο Δήμος Ζωγράφου με το αντίστοιχο Κέντρο δια Βίου Μάθησης. Επίσης βοήθησε και η  Σχολική Επιτροπή - με πρόεδρο τη κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου - η οποία επιτροπή συγκατατέθηκε στη διάθεση των αιθουσών.

Όπως φαίνεται και στο πρόγραμμα διδάσκονται ΦωτογραφίαΑγγλικά για το χώρο εργασίαςΙταλικά για το τουρισμόΓερμανικά για το τουρισμόΔιαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρωνΤουρκικά για το τουρισμόΚινεζικά για το τουρισμό, και τέλος Word και Internet. Η ΕΠΑΣ Ζωγράφου ευχαριστεί τους εννέα Εκπαιδευτές για τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα και στη προσφορά γνώσεων, κάτι που διακαώς επιθυμεί η κοινωνία, όπως έδειξε η αθρόα προσέλευση των παρακολουθούντων.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων

Μια από τις εννέα τάξεις
Οι εκπαιδευτικοί της ΕΠΑΣ Ζωγράφου όχι τώρα αλλά για  για περισσότερα από 20 χρόνια, έχουν πιστέψει σε αυτού του είδους την αποστολή ενός σχολείου, να είναι δηλαδή ανοικτό στη κοινωνία και να προσφέρει όπως μπορεί και με ό,τι μπορεί. Και με τη πίστη ακριβώς αυτή έχουν αναλάβει και φέρει εις πέρας την οργάνωση πολλών τέτοιων δραστηριοτήτων. Κ.Σ.