Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2014

Για..."Καλύτερη Ζωή"

Το Πάντα το είδε αλλιώς!



Από την Τετάρτη 24 μέχρι και την Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου, η Καλύτερη Ζωή, το νέο πρόγραμμα του WWF Ελλάς για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, διοργάνωσε στον πολυχώρο Βρυσάκι το φεστιβάλ «Δες το αλλιώς» για την επαναχρησιμοποίηση και τη δωρεά αντικειμένων. Μαζί με δεκάδες δημιουργούς και ομάδες, παίξαμε, κατασκευάσαμε, δημιουργήσαμε, διασκεδάσαμε, μάθαμε.

Περισσότεροι από 1000 επισκέπτες, εκ των οποίων 350 περίπου μαθητές των σχολείων της Αθήνας, πέρασαν το κατώφλι της γιορτής επαναχρησιμοποίησης και κατά γενική ομολογία πέρασαν καλά και ανέλαβαν την αποστολή να δείξουν σε φίλους και γνωστούς πόσο εύκολα μπορούμε να αλλάξουμε χρήση σε προϊόντα που θεωρούμε άχρηστα ή να κάνουμε καλές πράξεις με αυτά!

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ συλλέγαμε είδη πρώτης ανάγκης για τις ανάγκες των ξενώνων αστέγων και του προγράμματος «Στέγη» του Praksis αλλά και παιχνίδια. Τα συγκεντρωμένα παιχνίδια που δώρισαν οι μαθητές μαζί με προσχολικά βιβλία, δωρεά των εκδοτικών οίκων Κέδρος, Μεταίχμιο και Καλειδοσκόπιο θα διατεθούν στις γυναικείες φυλακές Ελαιώνα Θήβας. Μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα η ανταπόκριση των πολιτών ήταν θερμή και συγκινητική. Συνολικά καταφέραμε να συλλέξουμε σχεδόν 60 μεγάλες σακούλες με ρούχα, παπούτσια, sleeping bags, παγούρια, κουζινικά και μια κούτα γεμάτη ως επάνω με φάρμακα που δεν έχουν λήξει. Τα παιδιά που επισκέφθηκαν το φεστιβάλ έφεραν συνολικά 78 μεγάλες σακούλες με παιχνίδια παντός είδους!
Περισσότερα για το Πάντα στην ιστοσελίδα του:  http://www.wwf.gr/newsletter/peoct2014/