Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

ΜΑΘΑΙΝΩ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ


Συνεχίζεται η υλοποίηση και η εφαρμογή του Προγράμματος «Μαθαίνω την αλήθεια, λέω όχι στο τσιγάρο» στα σχολεία. Το πρόγραμμα υλοποιείται με τη βοήθεια του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (ΙΙΒΕΑΑ), με επιστημονικά υπεύθυνο το γνωστό καθηγητή κ. Παναγιώτη Μπεχράκη. Με το άνοιγμα των σχολείων και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς τον Σεπτέμβριο, ξεκίνησαν ξανά οι επικοινωνίες με τους εκπαιδευτικούς και τα σχολεία καθώς και τα βιωματικά σεμινάρια.

Από τα μέχρι τώρα συμμετέχοντα σχολεία, 377 είναι δημοτικά, 223 είναι γυμνάσια και 188 είναι Λύκεια. Το σημαντικότερο γεγονός είναι ότι περισσότερα από 50.000 παιδιά μέχρι στιγμής έχουν γίνει αποδέκτες των δραστηριοτήτων του Προγράμματος.

Στην ιστοσελίδα του Προγράμματος, www.thetruth.gr μπορούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί ή γονείς να έχουν δωρεάν πρόσβαση και να κατεβάσουν το σχετικό υλικό, ενώ τα παιδιά μπορούν να διασκεδάσουν με το on line παιχνίδι καθώς και να «σηκώσουν» τα δικά τους video στην σχετική on line εφαρμογή.

Το Πρόγραμμα συμμετέχει ενεργά στο 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον Έλεγχο του Καπνίσματος με θέμα «Παιδεία για έναν Κόσμο χωρίς Κάπνισμα». Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί 8-10 Δεκεμβρίου 2014 στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (IIBEA), στην οδό Σωρανού Εφεσίου 4, Αθήνα.

Στη διάρκεια του Συνεδρίου θα γίνει βράβευση των έργων των μαθητών που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό σε Ειδική Εκδήλωση για τους Μαθητές στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο «Δαϊς» (Οδός Μεσογείων 151, Παράδεισος Αμαρουσίου).

Η εγγραφή στο συνέδριο είναι δωρεάν στο smokefreegreece@goldair.gr