Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2014

Ζωντανές μεταδόσεις και Βίντεο κατά Απαίτηση.


Στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://vod.sch.gr παρέχεται η υπηρεσία Βίντεο κατ' Απαίτηση (Video On Demand, VOD) του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου. Στη διεύθυνση αυτή μπορούμε να επιλέξουμε και να παρακολουθήσουμε βίντεο που έχουν δημιουργήσει οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί από πολλά σχολεία της Ελλάδας για διάφορα θέματα. Η υπηρεσία εχει αναπτυχθεί απο το Κέντρο Επικοινωνιών & Δικτύων του Πανεπιστημίου Κρήτης και έχει χρηματοδοτηθεί κατά 75% από το ΕΚΤ και κατά 25% από κρατική συμμετοχή.

Στην ίδια διεύθυνση μπορούμε να παρακολουθήσουμε Ζωντανές Μεταδόσεις (Live Streaming) σημαντικών σχολικών εκδηλώσεων.

Μια τέτοια σημαντική σχολική εκδήλωση που θα μεταδοθεί ζωντανά είναι αυτή στα πλαίσια του «Κοινωνικού Σχολείου» και του Προγράμματος HEART II, δηλαδή το 5ο Πανελλήνιο Συνέδριο για τον έλεγχο του καπνίσματος «Μαθαίνω να Μην Καπνίζω». Το συνέδριο διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων, το Υπουργείο Υγείας, την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρία και το Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Το Συνέδριο θα διεξαχθεί στις 10 Δεκεμβρίου 2014, στην αίθουσα Ζακλίν Ντε Ρομιγύ του Υπουργείου Παιδείας για τους μαθητές Α/θμιας Εκπ/σης και στο Πολιτιστικό και Συνεδριακό Κέντρο ΔΑΪΣ για τους μαθητές Β/θμιας Εκπ/σης. Όποιος επιθυμεί να το παρακολουθήσει ζωντανά από μακρυά, δεν έχει παρά να "συντονιστεί" στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://vod.sch.gr/video/iptv/646 τη Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου και ώρα 10.00-13.00.