Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΜΑΘΗΤΕΙΑ

Το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων και ιδιαίτερα η Ειδική Υπηρεσία Εφαρμογής Εκπαιδευτικών Δράσεων, υλοποιεί το Πρόγραμμα Μαθητείας για Αποφοίτους Δημόσιας Τεχνικής Εκπαίδευσης για Απόκτηση Επαγγελματικής Εμπειρίας στο πλαίσιο του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, με τη συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου και του Ελληνικού Δημοσίου.

Το Πρόγραμμα υλοποιείται περιοδικά σε κύκλους (περίπου ανά δίμηνο) έτσι ώστε να χρηματοδοτηθούν έως 1.115 υποτροφίες αποφοίτων Τεχνικής Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 

Στα πλαίσια της Μαθητείας χορηγείται στους αποφοίτους μηνιαία υποτροφία 300 €, και καλύπτεται η ασφάλισή τους στο ΙΚΑ για τον κίνδυνο ατυχήματος. Η Μαθητεία παρέχεται πέντε ημέρες (5) εβδομαδιαίως, έξι (6) ώρες την ημέρα. Περισσότερες λεπτομέρειες στη διεύθυνση: http://www.mathiteia4u.gov.gr/

Στο σχολείο μας έγινε χθες ειδική ενημερωτική συνάντηση του Μάριου Αντωνελάκη με τους μαθητές της δευτέρας τάξης ώστε οι τελευταίοι να γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της εγγραφής στο πρόγραμμα μέχρι 31.05.2014 και να είναι έτοιμοι να ξεκινήσουν τη Μαθητεία από 01.07.2014.