Τετάρτη 24 Ιουλίου 2013

Νόμος 4172/2013.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της κυβέρνησης ο νόμος, με τον οποίο καταργούνται κλάδοι και κατηγορίες του προσωπικού της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που διδάσκουν στα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Οι καθηγητές έχασαν τις οργανικές τους θέσεις στα σχολεία. Πρόκειται για το νόμο 4172/2013 στο ΦΕΚ 167/23-7-2013. Η ΕΠΑΣ Ζωγράφου δυστυχώς είναι ένα από τα θιγόμενα σχολεία, αφού χάνει τις ειδικότητες των Βοηθών Φυσιοθεραπείας, Βοηθών Φαρμακείων, Αισθητικής τέχνης και Κομμωτικής τέχνης.

Πρακτικά αυτό σημαίνει, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ισχύοντα, ότι δεν θα γίνουν εγγραφές στην Α τάξη στις πιο πάνω ειδικότητες. Αντίθετα, όπως έχει δεσμευθεί το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, όλοι οι σπουδαστές της Β τάξης 2013-14 θα ολοκληρώσουν κανονικά τις σπουδές τους και θα τους απονεμηθούν τα Πτυχία σε όλες τις ειδικότητες. Θα διδάξουν ωρομίσθιοι καθηγητές.

Η εκπαιδευτική κοινότητα κατέβαλλε μεγάλες προσπάθειες, για να πείσει την ηγεσία του υπουργείου παιδείας, για την σημασία του να μείνουν οι ειδικότητες αυτές στη δημόσια δωρεάν παιδεία.