Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013

"Παν-σύλλογος" στην ΕΠΑΣ Ζωγράφου.

Σήμερα το απόγευμα, Δευτέρα 15/7/2013 και περί ώρα 18:00, έγινε μια μεγάλη συγκέντρωση στο σχολείο, με τη συμμετοχή πολλών φορέων σχετικών με τη λειτουργία των επαγγελματικών σχολείων και ειδικότερα της ΕΠΑΣ Ζωγράφου. Αντικείμενο της έκτακτης αυτής συνάντησης ήταν η διαφαινόμενη συρρίκνωση των τεχνικών σχολείων με την εξαγγελθείσα κατάργηση πολλών ειδικοτήτων.


Ήταν εκεί, ο δήμαρχος Ζωγράφου κ. Κων/νος Καλλίρης, η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής δήμου Ζωγράφου κ. Ιωάννα Τσιαπαρίκου, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής κ. Αθανάσιος Παπαγιαννόπουλος, εκπρόσωποι των συλλόγων γονέων, οι τέσσερις σχολικοί φύλακες του κτιριακού συγκροτήματος, όλοι οι διδάσκοντες καθηγητές της Επαγγελματικής Σχολής, πρώην αναπληρωτές που δίδαξαν στη σχολή, καθηγητές από το ΕΠΑΛ Ζωγράφου και πολλοί μαθητές.

Όλοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη κατάργηση των ειδικοτήτων, και ιδιαίτερα των ειδικοτήτων των Βοηθών Φυσικοθεραπείας, Βοηθών Φαρμακείων, Κομμωτών και Αισθητικής. Όλες αυτές οι ειδικότητες, έχουν μεγάλη προσέλευση μαθητών στις ΕΠΑΣ και επίσης έχουν μεγάλη απήχηση στην αγορά εργασίας. Για ποιό λόγο λοιπόν καταργούνται;

Χαρακτηριστικός είναι και ο πίνακας, όπου φαίνεται η ραγδαία αύξηση των αποφοίτων πτυχιούχων, στα έξι χρόνια λειτουργίας της σχολής.